24smolian.com/Коментари

Циркът в парламента се заформи като сериал. Някакво „Ало, ало“. Има си Рене, Мишел от съпротивата, де що има екземпляр може да поеме ролята на всите персонажи от емблематичната продукция. Не е далеч от ума и коя е „Грешната мадона с големите…“, дето всеки се стреми да докопа.

Страстна седмица в пленарна зала. Опит за масов бой, но недовършен. Стара традиция, заложена още от приказката „Клан, клан, недоклан“. Все ни е такова-правен, правен, недоправен или такован, такован, недотакован.

Имаше среден пръст, листове с надпис „Оставка“, други дребнотемийни прения.

Обаче, подобно на сериала „Ало, ало“, всички са заедно и никой не ще да напуска сцената. Всеки мрънка, но не му стиска за избори. Даже и тези, които говорят за тях, го споменават с половин уста. Като за пред заспиващ електорат в селско читалище.

Не им стиска. Дори на най-голямата опозиционна партия. Само преди дни извънпарламентарният лидер Борисов се похвали пред сбирката на ЕНП в Ротердам, че всички социолози му давали първо място при евентуален вот. Но дума не казва за избори или за вот на недоверие. Само надеждата скоро „страната да има дясноцентристко, проевропейско и проатлантическо правителство“. Че къде повече „про“ от това в момента? Всяко решение на НАТО и ЕС се следва с безпрецедентен ентусиазъм.

Друго прозира в думите борисови. Май много, много не хваща вяра на социологическите анализи, ами по се чини, че желае да се намести в про- коалицията. Аха някой да му освободи място. Тъй изглежда. Никакъв ентусиазъм за сваляне на опонентите. По-скоро търсене на някаква евроатлантическа индулгенция от външните „партньори“.

Така намирисва.

Ситуацията е „Всички в ресторанта на Рене“. Докато не се появят скритите летци. В тяхна роля може да се окаже кореспонденцията между „Газпром“ и българското правителство. Всъщност, тя вече излиза наяве. И ще се окаже, че за сухите тръби сме си виновни ние.

Когато бизнесът спре мощностите ще се образува солидно газоотделяне. Но то няма да върши работа. Тогава май всички ще се сетят, че е възможно, може би, някак си, ама най-вече, я да ходим на избори, че ще се издушим тука…

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I