24smolian.com/Политика

Партия „Продължаваме промяната“ възстановява част от подкрепата си, но ГЕРБ остава първа политическа сила, докато „Има такъв народ“ и формацията около Стефан Янев „Български възход“ бележат ерозия.

Това показват резултатите от последното проучване на агенция „Тренд“.

„Продължаваме промяната“ успява да възстанови част от подкрепата си, като този месец 21,4% от гласуващите заявяват, че биха дали своя глас за формацията на Кирил Петков и Асен Василев. През май подкрепата за ПП се беше свила до 17,5% от гласуващите.

Въпреки това възстановяване ПП не успява да си върне първата позиция, която се заема от ГЕРБ, като през юли партията на Бойко Борисов се ползва с доверието на 23,6% от гласуващите.

Няма сериозно раздвижвания сред привържениците на ДПС (10,7% от гласуващите), БСП (9,8%), Възраждане (9,6%) и Демократична България (6,9%).

Последното проучване на „Тренд“ отчита ерозия в подкрепата към новата формация на Стефан Янев „Български възход“, която през този месец набира 5,7% от гласуващите – с близо 2% под началната ѝ позиция от 7,6% през месец май.

Големият губещ от последните събития изглежда е „Има такъв народ“, която отбелязва спад и остава на 3,8% от гласуващите, което застрашава възможностите му за парламентарно представителство при нови избори.

„Изправи се, България“ и ВМРО остават с подкрепа от съответно 1,6% и 1,1% от гласуващите.

Кабинетът на Кирил Петков завършва своя мандат с 22% положителна оценка за неговата работа и 70%, които го оценяват отрицателно, като няма съществена промяна в рамките на последните три месеца, докато оценката за работата на парламента е в продължаваща тенденция на влошаване на стойностите, като през този месец положителните оценки са 14%, а отрицателните 77%.

Оценката за работата на президента също бележи тренд на спад, като през май месец 50% са дали положителна оценка, през юни 45%, а през юли са вече 43%. 41% пък са тези, които този месец дават отрицателна оценка за работата на държавния глава.

45% от анкетираните от агенция „Тренд“ очакват влошаване на икономическото положение в страната за следващата една година, докато едва 15% залагат на подобрение, докато 37% са на мнение, че стандартът им ще се влоши в следващата една година, а само 17% смятат, че ще се подобри.

Проучването е проведено сред 1005 души.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I