24smolian.com/Коментари

„НАТО трябва да се извини на Сърбия, Ирак, Либия, Сирия и Афганистан за 900 000 жертви, включително 400 000 цивилни, причинени от Алианса във войните, започнали през 2001 г. Съединените щати са най-войнствената страна в историята на човечеството и са най-голямата заплаха за мира и развитието на планетата“, написал в Туитър говорителят на външното министерство на Китай Джао Лиджиан.

Китайската цивилизация е на няколко хиляди години. Азиатското търпение е пословично. Доколко ще им издържат нервите обаче? Така както на руснаците се скъсаха заради случващо се в Украйна под благословията на САЩ.

В същото време шефът на ЦРУ изрекъл, че няма информация 70-годишният Владимир Путин да е нестабилен или в лошо здраве. Уилям Бърнс е възприел ролята на джипи на руския президент.

Саудитска Арабия и Иран все по-отчетливо играят в един отбор по отношение на конфликта по оста Русия-САЩ, който се води в Украйна. Дори сунито-шиитската бездна не е проблем между двете държави. А доскоро саудитите бяха партньор №1 на Щатите в Близкия изток.

Световните сили се пренареждат в конфигурация, която ще срути американското доскорошно господство. И всички белези са налице. Пренареждане на силите. Първата фаза на Трета световна война е в ход.

И докато това се случва, родната прислуга все още не може да прозре в дълбочина геополитическите катаклизми и последващите икономически сътресения. Програмирана да действа като вътрешно обзавеждане на мастит плантатор на памук от 19 век в южните щати. Досегашната, десетилетна, позиция на „Йес, сър“ ни коства затваряне на реактори, втори АЕЦ, Южен поток, към момента и празни газохранилища, отричане на историята и харизването й на измислената държава Македония. Коства ни и небивала корупция по схемата „Да им играем по свирката, пък да не ни закачат какви ги вършим тук“.

Сиреч, докато си играем на „аз на теб, ти на мен, ама да няма избори“ отново влизаме неподготвени в нещо, което и всезнаещият математик на бившия НОЩ не може да разгадае.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I