24smolian.com/Коментари

Голяма тревога, голямо нещо и голяма новина. Вдигнали два МиГ-29 да прихванат учебен самолет.

„Поради отказ на радиостанцията на самолета, на който обучавам курсисти, се наложи да изпълня тестов полет. Не съм го изпълнявал край Свищов, а на 20 км от летището в Бохот. След това бях прихванат от самолет МиГ-29. Не съм нарушител, информацията не се дава от България, а от командването на НАТО. В авиацията съществува пространство G - сегмент от въздушното пространство до определена височина, в която всеки един собственик на летателно средство може да изпълнява полети без да се обажда на когото и да е. Аз винаги се обаждам. Не съм нарушил никакви закони, нито съм бил причина за паника“, посочва пилотът.

„Самолетът е правил обиколки, които НАТО е приело като риск. Те са длъжни да вдигнат изтребители. Той е излетял, опитал е аудиовръзка и самолетът е кацнал на летище край Плевен. Става дума за неспазване на правила и понасяне на последствия.

„Да се вдигнат изтребителите струва много пари. Сумата е голяма, ресурсът е голям. Вместо да го използваме за далеч по-сериозни операции, ние сме длъжни да проверяваме други самолети…“, пък изрече военният министър в оставка, дето по спешност го докараха от Брюксел, за да сменя Стефан Янев.

Такава напудрена суматоха от напудрени хора, че човек да се хване за главата. Времената на казармата отминаха, но помнещите в момента изричат „Баси държавата, баси националната сигурност!“.

Една партия иска да сме купили още F-16 на хартия. Военният министър пък реве колко много струвало да вдигнат два изтребителя, защото НАТО прихванало летяща „джонка“.

А помните ли онези двама братя от Плевенско, които пребиха незнайно защо спуснати френски командоси в нивата им?! Онези са били в казарма и сигурно и те тихо редят „Бахти натото, бахти чудото!“.

Ами ако се вдигне дронче за снимане в „опасната зона“, да не фалира Алианса?!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I