24smolian.com/Общество

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов откри кулинарния фестивал „Царството на пъстървата“, който се проведе в Девин.

Фестивалът започна сутринта със състезание по риболов на естествена стръв за деца (до 14 г. възраст) и юноши (до 18 г. възраст). В състезанието участие взеха над 30 деца, като призьорите бяха наградени от Христо Панайотов.

На първото издание на фестивала бяха представени щандове с продукти на рибопроизводителите от територията на рибарска област „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“.

Местните жители и гостите на града се насладиха на традиционни рибни ястия и специалитети, характерни за територията на МИРГ „ВЗР: Батак-Девин-Доспат“, които бяха приготвени от майстор готвач.

Презентирани бяха и щандове с участието на местни инициативни рибарски групи от България, които направиха изложение на рибни продукти от тяхната територия.

Близо 1000 души посетиха първото издание на фестивала в Девин, а организаторите си пожелаха инициативата да се превърне в традиция.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I