24smolian.com/Общество

„Родопско одеяло на плажа не бях виждала. И това доживях!“ – това пише в своя профил в „Туитър“ летовничка в Поморие.

В коментарите потребителите на социалната мрежа допускат, че това е термо постелка, която прилича на одеяло.

Нестандартната постелка веднага възбуди множество коментари в мрежата: „Да съберем малко пари на хората, да си купят кърпа“, „Това не е родопско одеяло, те са от друга тъкан и в различни шарки“, „Ако наистина е родопско, е добър термоизолатор, попива бързо вода“, „Родопите на три морета“, „Вечер става студено“, „Може пък да нямат друго хората“.

Жената пък коментира, че одеялото е истинско, не е имитация, защото минала наблизо и го огледала добре. „Станаха ми много мили, един баща с две дечица“, пише още тя.

Освен, че то е направено от вълна, трябва да се има предвид, че родопските одеяла не са от най-леките постелки, които да се носят в плажните чанти, пише bTV.

Впоследствие в социалната мрежа се появи инициатива, която цели да възроди по един или друг начин българското. Мъж приканва да се организира, нещо подобно на родопско-одеялски събор, отбелязва Глас.нюз.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I