24smolian.com/Политика

БСП ще върне утре на президента Румен Радев неизпълнен мандата за съставяне на правителство, обяви Георги Свиленски, председател на ПГ на БСП. Припомняме, че именно той в миналия понеделник получи от държавния глава Радев папката с третия мандат.

Вчера Корнелия Нинова обяви, че ръководството на БСП е решило да се направи опит за съставяне на правителство с 6-месечна програма със 79 законодателни инициативи, като премиер бъде Асен Василев.

Днес мнозинството в 47-ото Народно събрание не допусна включването на управленската програма в дневния ред в четвъртък и Свиленски обяви ново решение на левицата.

"Това, което се случи днес беше тест на обществото - кой на коя страна е. Едните искаме да борим корупцията, а другите застават на страната на корупцията. Отговорността е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство и Народно събрание", обясни Георги Свиленски.

Предсрочните парламентарни избори ще бъдат вероятно на 2 октомври.

Снимка:  бгнес

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I