24smolian.com/Коментари

186 лева е цената на газа към момента, прогнозата за август е 250 лева, обяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

В същото време търсим синьо гориво от Азербайджан, където има дефицит от 1,2 млрд. куб. метра, според Българската газова асоциация. С други думи, кавказката държава внася, за да изпълни договорите за експорт.

От Европейската комисия настояват страните членки да намалят с 15% потреблението на газ.

„Ние няма какво да изгасим и да задържим същото производство. Трябва да ограничим производството или да затворим. ЕК може би ще вземе решение температурата на топене на стоманата да падне на 1000 градуса, вместо на 1500. Ако има газ за зимата, ще е скъп, това ще доведе до много скъпо парно. Хем ще е студено, защото няма да е достатъчно, хем ще е в пъти по-скъпо. Ако няма достатъчно газ, той ще бъде спрян първо за бизнеса“, посочва Велев.

Това са експертите в бранша, това са прогнозите на бизнеса. Това са думи, които остават нечути, към момента.

Перифразирайки Ботев, дереджето е „Жега е сега… Пейте робини тез тъжни песни“.

Това, което сторим в момента, ще ни бъде сервирано през зимата и… „ще да загине и тоз юнак“.

Чиновническата мисъл не може да прозре реалностите. Сякаш живее в света на Грета Тунгберг. Падането на правителства ще бъде неизбежно. От там зависи и бъдещето на ЕС. Но хоризонтите на умозрението в Брюксел са къси, много къси.

Снимка: iStock

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I