24smolian.com/Политика

Лидерите на ПП Асен Василев и Кирил Петков, бившият шеф на парламента Никола Минчев и председателя на ПГ на ПП Андрей Гюров влязоха в сградата на президентството, за да получат първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание от президента Румен Радев.

"ПГ със свое решение номинира за кандидат министър-председател Асен Василев", каза пред президента Андрей Гюров.

"В изпълнение на Конституцията и в резултат на вота на недоверие ви връчвам проучвателен мандат. България е в икономическа, политическа и социална криза. От вчера имаме и външнополитическа криза", обърна се Радев към Василев.


"Спомняте си, че при връчване на мандата на сегашното правителство в оставка, предупредих, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система, статуквото ще потърси своя реванш. Българските граждани имат нужда от сигурност, от надеждна защита на обществения интерес. Това означава най-вече отговорност и усилия за съставяне на стабилно правителство, което да отговори на интересите им.

Очаквам адекватни решения и отстояване на националния интерес", каза още президентът и му връчи мандата.

„Обявяваме се срещу съставянето на нов кабинет в този мандат и настояваме допустимо най-бързо президента Румен Радев да свика длъжностен кабинет и постоянни избори”, пък обявиха протестиращи пред президенството. Тя бяха  подготвили яйца и домати, с които да замерят сградата.

Господин президент, преди вие да снемете доверието си към тези, тези снеха доверието си от вас и Кирил Петков ви нарече "Позор", заявиха протестиращите.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I