24smolian.com/Общество

Майката се казва Зехра, баща й Младен, а детето… реши да смени имената си в съда, тъй като носил тези на майка си.

Интересният случай попадна в дневния ред на магистратите в Момчилград въпреки, че младият мъж е роден в Златоград.

32-годишният се води по документи с неизвестен баща. Затова и носил имената на майка си. Но само по документи. В обществото бил познат под други. На дядо му Младен. Това обаче създавало спънки при издаване на документи.

„Не познавам баща си, дядо ми полагаше огромни грижи за майка ми. Винаги съм го приемал като истински родител. Изпитвам огромна почит, респект и уважение към личността му. Поради тази причина искам презимето и фамилията ми да са формирани от имената на дядо ми. Всичките ми приятели носят имена с български произход и аз не желая да се отличавам от тях“, бяха доводите на мъжа в съда.

„От няколко години живея на семейни начала със съпругата ми от Пловдив. Тя и целият й род са християни по вероизповедание и имената, с които съм записан в момента, ми създавали още повече неудобства“, допълни в доводите си младият мъж.

Съдът допусна имената на златоградчанина да бъдат сменени.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I