24smolian.com/Политика

БСП върна третия мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Припомняме, че екипът на Корнелия Нинова не успя да събере необходимата парламентарна подкрепа за правителство с 6-месечна управленска програма с премиер Асен Василев.

"Съставихме управленска програма, но за съжаление "Има такъв народ" оттегли подкрепата от законодателната програма, която вчера беше свалена от дневния ред на българския парламент. ПП взе решение да не посочи кандидат за министър -председател и връщаме мандата като неизпълнен, заяви Георги Свиленски, председател на ПГ на "БСП за България".

Румен Радев поздрави БСП за положените усилия. Заяви, че заедно с неизпълнения мандат управляващата коалиция завещава хаос в енергетиката, който може да прерасне в колапс.

Президентът използва случая да се обърна към народните представители за отговорност и намиране на решение за председател на КЕВР, по възможност още днес.

Той пожела успех на политиците на предстоящите парламентарни избори.

ГЕРБ, ИТН и Възраждане с цинична безотговорност хвърлят държавата в хаос. Вероятно президентът няма да удължи работата на НС, каза на излизане от президентството Корнелия Нинова, председател на БСП.

"Президентът, заедно с опозицията не ни остави и 100 дни толеранс. Смятаме, че той е част от групата, която свали правителството", коментира Нинова, цитирана от БНТ.

Радев е разкритикувал кабинета заради енергийната криза, съобщи още тя.

Не приемаме критиката на президента, че оставяме страната в хаос. Да я обърне към ИТН и техния министър на енергетиката. Нямаме никакво желание да носим отговорност за това, защото предупреждавахме - не спирайте преговорите с "Газпром", заяви още тя.

Няма как да изберем председател на КЕВР за два дни и президентът много добре го знае, коментира още Нинова. Върви се към връщане на Иван Иванов КЕВР, което е спорно от конституционна гледна точка.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I