24smolian.com/Коментари

Първа световна война, Втора, валутен борд и обвързване с германската марка, впоследствие с еврото… Все с Германия и после всичко завършва трагично. Дори по време на т.нар. „управление на коронакризата“ следвахме германското ноу-хау. В смисъл, че каквото направи Меркел, две седмици по-късно се случваше и тук…

 

***

 

Най-големите германски индустрии могат да се окажат пред колапс заради намаляването на доставките на руски природен газ, предупреди висшият синдикален представител на страната преди кризисните преговори с канцлера Олаф Шолц.

"Заради прекъсванията на доставките на природен газ цели отрасли са застрашени от траен колапс: алуминий, стъкло, химическа промишленост. Подобен срив би имал огромни последици за цялата икономика и работните места в Германия", заяви Ясмин Фахими, ръководител на Германската федерация на профсъюзите (DGB), в интервю за вестник Bild am Sonntag.

Според нея енергийната криза вече води до рекордно висока инфлация. Фахими призовава за въвеждане на таван на цените на енергията за домакинствата. Нарастващите разходи за емисии на Co2 означават допълнителна тежест за домакинствата и фирмите. Кризата може да доведе до социални и трудови вълнения…

 

***

 

Това е най-мощната икономика в ЕС. И виждате пред какво е изправена и какво се случва.

Следите и ситуацията при нас. Наперени, нахилени, сякаш всичко това не касае нас. „We said No“, обясняваше на английски премиерът Петков на партньорите как сме отказали да плащаме руски газ и ни го спрели. С усмивка разбира се.

Гледайте Германия и си мислете за България. Какво представлява едната държава и какво другата, възможности, потенциал. И реални оценки. Ако там задуха силен вятър, при нас ще бъде ураган.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I