24smolian.com/Коментари/Политика

Трансферният прозорец в 47-ото Народно събрание ще остане отворен още 3 дни. Навлизаме във финална фаза за „купуване на депутати“, които да напуснат „Има такъв народ“, за да гласуват за новия кабинет на тройната коалиция, с премиер Асен Василев. Мегдан за алъш-вериш има и в групата на „Възраждане“.

Новото е, че вече се търси подкрепа не за присъствие в отбора на „Продължаваме промяната“ (ПП), БСП и „Демократична България“, а за отсъствие.

Като те е страх или те е срам от петното „предател“, може просто да се разболееш. И ще приемеш по-угодната трансформация. Може дори декларация да разпространиш, подобно на Елена Гунчева, която бе прехвърлена от Фейсбук в парламента чрез листите на партията „Възраждане“, но я напусна с гръм и трясък, и сега тръби, че няма да подкрепи кабинет на Асен Василев. Напротив, с отсъствието си от пленарна зала поради заболяване Гунчева ще бъде с голям принос за калкулацията на кворума, който ще даде живот на новото правителство на ПП.

Управляващите имат 115 гласа „За“ кабинета и не им достигат още 6. При всеки един случай на заболял депутат от опозицията кворумът ще тръгне от 121 надолу и ще се приближава до 115.

Всъщност, факт е повишената заболеваемост от коронавирус в страната. Някои „ковид експерти“ дори анонсират нов пик. Като по поръчка е. Време е за „помощ от COVID-19“ при гласуването на новото правителство!

Ще се използват всички средства. Повелята е такава. И нейният управленски център се долавя все повече. Това обединява наглед необединими партии. Това вкарва в едно легло и управляващи, и опозиция. Въпреки семейните скандали в кухнята. Скоро прочитът на икономическото състояние, особено на прага на зимата, ще е смразяващ. Усещането е достатъчно силно и към момента. Това ще освободи много пространство в българския парламентаризъм. А досегашните играчи не са готови. Няма и как да бъдат. Управленският им център е такъв.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I