24smolian.com/Коментари

За 3 десетилетия изфантазиран преход се наслушахте на демократични биографии. Кой грабнал тапетите от студентската си стая, пък написал някакво послание и тръгнал към площада; кой бил архитекта на демокрацията, кой подскачал на мегдана, че едва ли не резонансът срутил Берлинската стена.

Историята е низ от взаимосвързани събития от единия до другия край на света. Тя не е лични разкази, в отделен том в едно издание.

На 30 август на 92 години почина Михаил Горбачов. Последният Голям в СССР. Войната в Афганистан фалира Съветския съюз, реформите на Горбачов пък засилиха и предопределиха разпада му. С Варшавския договор бе приключено, падна и „желязната завеса“. Проблемите в Съветския съюз бяха толкова големи, че на никого не му се занимаваше с държавите в съветската сфера на влияние. Това доведе демокрацията в България. Фасадна, някакво чучело, а всъщност един свиреп капитализъм, чрез който се разграбиха държавните активи, формира се олигархия, а големите глътнаха малките.

Когато следващия път тапетните демократи заразказват съчинени истории, спомнете си за Михаил Горбачов. Те няма да го направят, защото отдавна живеят в своя свят на необикновена значимост.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I