24smolian.com/Общество

Инцидентите с хората от "Събора на дъгата" в Родопите продължават. Мъж от фестивала съобщи в социалните мрежи, че няколко души са били нападнати и ухапани от глутници кучета.

"На собственика на кучетата не му пука, че те все още тичат навсякъде тук", съобщава Ондрей Секач.

Негови другари го съветват да отиде да говори със собственика. Заради кучетата хората не се чувстват в безопасност и не могат да се разхождат спокойно из лагера.

Друг мъж се оплака от диария: "Много братя и сестри се заразиха, симптоми като диария и повръщане. Аз също. Но този път е различно. Получих симптомите точно след като напуснах фестивала. Диария, болки в стомаха, слабост. И този път продължават с дни и повече от седмица. Някой знае ли какъв патоген е? Мога ли лесно да заразя други хора? Може пък причината да е замърсената изворна вода, която пихме", пише в своя пост Даниел Сейдел.

Под неговата публикация много споделят, че са имали същите симптоми, веднага след като са напуснали фестивала. Споделят също така, че случва почти всеки път на подобен фестивал, който се провежда в Европа. Отбелязват, че причината е най-вече лоша хигиена.

В околностите на смолянското село Осиково се провежда Rainbow Gathering, голямото събитие на хипи общността в Европа. То ще продължи до края на август.

Събранията на хората от този тип "семейство" са временни. Хора от цял свят се събират в отдалечени гористи местности по света за няколко седмици по едно и също време с желанието да живеят споделена идеология на мира, хармонията, свободата и уважението.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I