24smolian.com/Коментари/Политика

Мислейки дали да гласувате на 2 октомври и с кой номер, не вярвайте на социологията във всичките й проявления. На българската социология пък хич. Видяхме ги в твърде дълга серия от провали, а някои дори рухнаха с „работите“ си в съда, като „Тренд“ и „Алфа Рисърч“.

Попитайте 10 непознати на улицата „Ако изборите за парламент са днес, за кого ще гласувате?“ и ще имате по-вярна картина. Ако зададете въпроса на 100 души, вие ще сте наясно какво ще се случи на 2 октомври. Ако с приятели успеете да „измерите“ обществените настроения с по-широко покритие и около 1 000 анкетирани, тичайте в някой партиен офис и си продайте реалния труд с уговорка – платете след изборите, като сверите! Ако пък го карате по-скромно, то питайте комшията, магазинера, бабата пред блока, таксиметровия шофьор. Леле, какво ще чуете!

Във вечерните часове на 2 октомври много политици и анализаторите от хранилките на партиите ще бъдат изненади. Някои ще бъдат като Кубрат Пулев след присъствие на ринг с Кличко – Тези избори са фалшифицирани, продължаваме напред!

Или пък... Ауууу, защо ни биха този шамар тези хора!?

Изненади ще има и заради пасивността на избирателите, и заради активността на други, които ще гласуват наказателно, с гняв.

Някой анализирал ли е какво ще прави на 2 октомври избирател, който последните три пъти с гласа си е „удрял греда“, че са го прецакали, че за пореден път бил експериментална избирателна мишка. Че толкова наивен бил по време на избори, че повечето от приятелите му са сред онези 2 милиона напуснали България. Че…

От 10 дни сме в предизборна компания, а основните играчи показват, че нямат сетива да доловят задаващото се гласуване или пасуване на инат, наказателно. Дори не виждат, че на терен има само кандидати, а не и избиратели, които се интересуват от тях.

Шамарът ще е много жесток. Въпреки дори очакваната ниска избирателна активност. Преди време прогнозирахме, че кампаниите ще се водят на „ушенце“. Поради гузността на основните играчи. Припокриването на програмите им пък ги тласка по-скоро в Алековото творчество за бай Ганя. Но народът има усет. Има болки, има своите си страхове. И те ще бъдат заявени с бюлетините. Тогава, кой разбрал, разбрал.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I