24smolian.com/Коментари/Общество

Анкара не възнамерява да се отчита пред Европейския съюз за участието си в срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Самарканд. Ние се срещаме с всички страни в света. Аз се срещам с господин Си Дзинпин, аз се срещам с господин Путин, аз се срещам с господин Моди. Аз водя преговори с всички страни в света. Защото ние сме част от този свят“.

Думите са част от изявление на турския президент Реджеб Тайип Ердоган в интервю за PBS.

Публикувани от български информационни сайтове в социалните мрежи, те предизвикаха стотици коментари. Обикновено започващи с „Браво“ и завършващи с „ду*едавци“, но към родния управленски елит.

Подобна реакция няма да ангажира нито един от политическите играчи в предизборна кампания в момента. Внимание към настроенията на собствения народ не влиза в дневния ред. И никога не са били част от него.

Само преди дни един евродепутат обяви, че в страната трябва да има правителство на всяка цена след 2-ри октомври, дори с… помощ отвън.

Ето затова родният избирател предпочита риболов и гъби пред отиване до урните. Затова презира политическия си елит. Защото същият е готов да козирува зад граница на „партньорите“, а когато не му се получава у дома, дори да прибегне до външна намеса и помощ.

Това поведение го кара да аплодира реакцията даже на недотам демократични представители в световната геополитика. Ако Ердоган се яви на избори в България, може и да ги спечели. За Орбан е сигурно.

Елементарното ниво на управляващия елит не може да достигне до фаза, в която ясно да анализира подобно поведение на собствения си народ. Той е откъснат от него и бездната изглежда става още по-голяма. Това рано или късно ще доведе до непредвидими последици.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I