24smolian.com/Общество

Центърът за психично здраве в Смолян е под угрозата от закриване поради кадровия дефицит в лечебното заведение. Пациентите се обслужват само от двама лекари-специалисти, като работното място не е привлекателно за млади лекари.

Това обяви управителят на Центъра д-р Анастас Карагяуров на работна среща по проблема в Областна администрация. Той посочи още, че проблем може да възникне и с работата на силовите  структури, които имат определени изисквания, както и по отношение на съдебни експертизи. Д-р Карагяуров предложи на първо време да се потърси съдействието от области, където има повече специалисти, като бъде предложено  лекарите да бъдат командировани в Смолян. Община Смолян от своя страна може да помогне като осигури настаняването на специалистите, които дойдат да работят в Смолян, допълни д-р Карагяуров. Той каза още, че от години се опитва да привлече нови попълнения в екипа си, но без резултат. Вече е време сериозно да се помисли и на национално ниво за обезпечаването на лекарите в тази сфера, каза още  д-р Карагяуров.

Директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева сподели, че проблема с медицинските кадри в област Смолян  е много сериозен и трябва да се направи всичко възможно да се привлекат специалисти.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I