24smolian.com/Образование

22-ма третокласници от СУ „Отец Паисий“-Мадан положиха тържествена клетва според Етичния кодекс на Детското полицейско управление. Така започва тяхното двугодишно обучение като малки полицаи.

Официалната част на инициативата включваше и подписване на Споразумение за сътрудничество между началника на РУ Мадан- главен инспектор Павел Диев, и директора на училището Шинка Хаджиева. Двамата отправиха своите пожелания към децата, като изразиха очакване те да са евентуални бъдещи полицейски ръководители.


Гостите на детския празник - секретарят на МКБППМН в Мадан – Антоанета Узунова, и членове на комисията подариха на участниците светлоотразителни жилетки  и шапки, които носят символите на „Детското полицейско управление“.

Децата - доброволци, под ръководството на инспектор Елица Родопска от Детска педагогическа стая в РУ- Мадан, ще преминат през двугодишно обучение по Националната програмата „Детско полицейско управление“, следвайки предварително изготвени графици. В обучителния процес  освен полицейски служители ще участват и  пожарникари, представители на съд, прокуратура и БЧК.

Целта на националната инициатива „Детско полицейско управление” /ДПУ/ е участниците да получат знания и опит, които да споделят със своите връстници. Това е кампания, която не само е интересна и забавна за тях, но им дава възможност да придобият много нови умения, които да прилагат в ежедневието си. Те ще бъдат научени да се справят с различни житейски ситуации и ще се възпитават в навици за безопасно поведение.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I