24smolian.com/Коментари/Политика

Интересчийската кресливост на политиците от днес нататък ще навлиза с депресивна мощ в домовете на българските граждани.

В следващите дни все повече хора ще проумеят, че дори по време на предизборната кампания в родината не е било толкова нервно, обезкуражаващо, подтикващо към емиграция.

На парламентарните избори България писа „Среден“ 3 с два минуса на настоящия политически елит. Ниска избирателна активност, която наказаните лъжат, че на хората им омръзнало. Да, омръзнало им е от познатите физиономии. Писнало му е на Избирателя да му пробутват до болка познатите схемаджии, които не градят за България, а пристъпват прага на парламента с идеите за парите на Европа и България.

Избирателят е отвратен. Пред погледа му от три десетилетия партии се превръщат в котерии, дружества, които гледат единствено собствения интерес. Народното събрание от години е с най-ниския кредит на доверие. Депутати, пряко подчинени на партийния лидер, който пък на… Вашингтон и Брюксел. Обикновеният гражданин не чувства себе си представен, не усеща, че някой се грижи за него, че е на негова страна… 

Ако си изпълнят обещаното по време на кампанията, присъстващите в този парламент следва да работят за приемането на бюджета 2023 и важните закони за социалните мерки и за усвояването на средства от Брюксел, и да приемат дата за нови парламентарни избори.

Те да не бъдат по време на голям сняг и студ. И, разбира се, да променят кандидатските листи, да изхвърлят от тях рушащите имиджа на партиите, ако искат хората да гласуват масово.

*

Горното е полагаемия коментар за деня. Днес е първият работен ден на 48-мото Народно събрание.

Иначе у нас всеки си гледа живота и никак не му е до врявата парламентарна, защото служебното правителството си е пак правителство. И поне доказва, че е миролюбиво.

А един родопски животновъд каза в телевизионно предаване: „Цял живот съм търсел идеалното говедо“. Днес и той щял да бъде в столицата. Търсенето продължава.

*

Редно е да отчетем думите на президента на откриването на парламента. Защото са плашещи. И сковават преди още истинският студ:

„Голямата задача пред политическата класа днес е да предпазим България от пожара. Българските избиратели няма да простят на тези, които тласнат страната във войната. 

Като човек, който е наясно с цената на риска знам, че най-превъзбудените войнолюбци никога няма да хванат оръжие и да излязат във война, а залагат държавата. Имало ги е преди, има ги и сега. Искрено се надявам, че тези войнолюбци ще бъдат малцинство в 48-ото НС“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I