24smolian.com/Коментари/Общество

Излиза подуправителят на БНБ, намества очилата си, и като телевизионна водеща в новинарска емисия изрецитира дневния ред от политкоректност: Приемането на еврото няма да повиши цените в България.

Дневен ред, защото изказването е по медия, близка до една партийна централа, от която в последно време само евро шумоли.

Един интересн репортаж, сниман в Гърция. Последствията от еврото. Собственичка на малко кафене разказва: „Преди едно кафе бе 50 драхми. Заведенията бяха пълни. Курсът бе 350 драхми за едно евро. След като приехме общата европейска валута едно кафе стана едно евро. А това означаваше 350 драхми. Заведенията се опразниха. Съжаляваме и то много, не го правете, ще минете по същия път, а той не е лек“.

И на кого да вярва обезвереният наш народ-на експертното старило или гръцкото патило?! Съседите ни са оковани доживот, още след онова „Да“ за 300 милиарда заеми. Вървим по техния път. С тази разлика, че преди това те поне си поживяха. При нас е от немотия в немотия.

И защо, по дяволите, това толкова важно решение не се подложи на референдум? Защо не се пита този изпосталял народ дали иска или не? Никой не го попита за НАТО, за ЕС, поне за еврото.

„Бащата“ на валутния борд неведнъж предупреждава да не се приема еврото, защото в момента българският лев е една от най-сигурните валути. И за това „скопяване на лъва“ ли всъщност говори атлантическият хитрец Паси?!

Има едни много милиарди, които гарантират лева и те не могат да бъдат пипнати от нито едно правителство, докато не падне бордът. А после? Нали знаете кои ще ги пипат и от тяхното пипане докъде я докарахме…

Апропо, по темата се изказал и банкерът Хампарцумян. Та рекъл: Не е работа на полуграмотното простолюдие да решава за еврото.

Това смята проевропейската прислуга за вас-народа на тази страна. Нямате право да вземате решение. А да слушате. Както същата тази прислуга слуша господарите си.

На снимката: "Разкази" от чекмеджето

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I