24smolian.com/Коментари/Общество

Около 50 000 евро на месец излиза на данъкоплатците в ЕС издръжката на един евродепутат. Заплата, сътрудници, офиси, заседания, комисии и прочие. Какво вършат?

Един отчет на действия от страна на бг евродепутатка с чужда фамилия. Която била преди това научен изследовател в Института за политически науки. Ха, първо плащаш за на баницата мекото…

„Работното ми посещение във Вроцлав, където участвам във „Форум за технологии в Централна Европа“; второто издание на създадената по моя инициатива Европейска награда за иновативно преподаване; форумът “Жени и момичета в СТЕМ“ и кръглата маса на високо равнище, организирана от мозъчния тръст „Friends of Europe“ са акценти в програмата ми тази седмица. Водещи в дневния ми ред са и конференцията в Европейския парламент „Менторството в Европа и как допринася за по-приобщаващи общества“ и дискусията ми с представители на алианса на водещи международни и технологични компании „Charter of Trust”.

Уау, някой да схвана?!

Ето един възможен „превод“ от страна на нашенец, живеещ от години в Германия, следящ отблизо всякакви събития в родния край и отказващ да заспи без дори една молитва за Родината, която е напуснал поради ред икономически съображения.

„Превеждам за тези, които не са разбрали от "високия стил":

Отишла във Вроцлав за нещо, какво е не разбрах. Щели да говорят там за технологиите в Централна Европа. Нещо като женски клюки на кафе.

Но това не било случайна седянка, най-било форум. Отгоре на всичкото по нейна "инициатива".  Навита била да дава "Европейска награда", сигурно с пари от евроджоба си?! За какво ли, ами "иновативно преподаване"!?!

Имало и още един "форум" с неразбираемото заглавие "Жени и момичета в STEM". Някаква оргия се подготвя вероятно. Поне така звучи. Имало и една "кръгла" маса на "високо равнище" от мозъчен тръст.

И като как решава това проблемите, тресящи Съюза, България? То пък, вярно, дамата си сменила фамилията като отишла в ЕП, за какво й е това БГ? Залюбила се с някакъв от средите на чиновниците.

За тази разбрахме какви „мозъчни тръстове“ и други дейности върши. А какво прави „Марлборо мен“, онзи дето цигарата не му излиза от устата? Някой да е чул? Беше рекъл за себе си, че главата му приличала на разплетена дамаджана.

50 000 евро на месец. Наздраве!“.

Снимка: Shutterstock

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I