24smolian.com/Коментари/Политика

Животът е най-големият подарък.

Това го знаят дори на територията България. С изключение на политиците, които имат достъп до кацата с меда. Те „работят“ за втория, третия, че и повече животи.

Не е изключено дори да си мислят или мечтаят, че всеки момент ще бъде измислено хапче за удължаване на живота, което ще струва много пари.

Сиреч, колкото повече крадеш, толкова повече ще живееш.

Е, няма такава тъпотия.

Да, ама депутатите, например, не споделят, че е тъпотия.

 

*

Баце при Херо.

Излиза Баце с пламенно лице и още по-зачервен врат от кабинета на г-жа Херо:

-Назначиха ми Трабанта и Чехльо!? Не разбрах само дали аз ще ги командвам или те са ми началници.

Това е народна приказка от 4 октомври от територията, на която хората знаят, че животът е безценен дар, но за политиците й ценното е в бюджета и в парите от Европа, независимо на каква цена ще се докопат до тях.

 

*

Казват, че на игра на белот Бойко Борисов най-много се кефи на „всичко коз“ и винаги пази валетата за накрая, за да изрече другото кефско при преброяването на „ръцете“: Почвам да броя,.. последно 10 в мен!

Иначе, ако е под ръка, винаги мята 7-ица или 8-ица, защото мрази да държи в ръцете си карти с 0 точки.

В политическия белот вчера Борисов хвърли на масата не една, а две слаби карти – Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Тези двамата в последните месеци го играят „пропагандатори от телевизора“. Опитват се да отворят очите на хората, на гледащите телевизия, че Путин е лошият, а Зеленски добрият. Не се знае началниците им какви оценки им пишат, но реалността е следната:  Путинистите още повече го заобичали, а все повече пасивни изпитвали симпатия към руския президент.

Със сигурност Путин е лош, ама тези двамата хем дразнят хора с лозунгите си, хем и гледаемостта на телевизиите се срива от ден на ден.

Смятайте колко успешни посредници ще бъдат в къндърдисването за правителство.

Иначе новината гласи, че „назначеният“ за президент (2012-2017) от Бойко Борисов Росен Плевнелиев и бившият министър на външните работи, от времето на Симеон Сакскобурготски - Соломон Паси, прегърнали предложението на лидера на ГЕРБ да станат част от контактни групи за преговори за съставяне на правителство.

 

*

Цените на горивата не се уплашиха от изборната победа на Бойко Борисов. Не мръднаха. Останаха си там, където бяха пратени от служебното правителство.

По света е друго – стане ли нещо значимо политическо и борси и цени се тресат.

У нас – нищо. Или победата на Борисов е „вятър работа“ и не вещае нищо значимо, освен губене на време, или цените имат страх повече от служебния премиер Гълъб Донев, отколкото от напъващия се да прави кабинет „Който мрази Путин, да заповяда!“

 

*

Професор Иво Христов, който беше в парламента, но се отврати бързо и хвана пътя към изхода с 200 в час, казва: Имаме, меко казано, жалък, самонаречен политически елит със слугински рефлекс.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I