24smolian.com/Общество

„Те са високи, стройни, атлетични, без никаква излишна мазнина. Масаите са воините на саваната, пазителите. Надпреварата помежду им е в скачането. Който го прави най-високо, той получава най-много… жени. Бащата на сегашния старейшина има 6.

Цялото село е оградено с плет. По края са къщите, които се строят от жените, а мъжът само охранява, пали огън и ловува. Колибата е от предверие и има две легла - за мъжа, жената и бебето, както и едно за другите деца.


Менюто на масаите е: един ден мляко, един ден кръв от кравите, един ден месо и зеленчуци. Мъжът пък може да спи при всяка от жените си в неината къща.

Огън се пали с търкане на пръчка, а за разпалка служат изсушени фекалии от слон, поради факта, че тези огромни животни се хранят предимно с растения“.

Разказ на родопчанин, опознаващ Кения, специално за колегите от 24rodopi.com.

Единствените пари, на които разчитат масаите, са от туристи.

„За снимките трябва да платим по 30 долара. За да си купим инструменти за палене на огън, цената е 15 долара“, разкрива още нашенецът.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I