24smolian.com/Коментари

Разходка в уюта на неделния ден. Няма трафик, няма хора, по улиците се е възцарило спокойствието, меланхолията на последния ден, в унеса на есента.

Разходка, завършила в книжарницата. Сред заглавията, хилядите страници. Миризмата на хартия.

Един от рафтовете обаче грабва вниманието повече от останалите. Чисто любопитство. Подходящо за анализ на съвремието ни. Нацистка литература. Поредица „Проиграните победи“, разказваща историята на един фелдмаршал на вермахта, пратен на Източния фронт. „Проиграни победи“?! Как струи носталгията, какво можеше да се случи, ако вермахтът беше се справил с тези „зли руснаци“, пък да прилапа цялата територия на Съветския съюз. „Русия е толкова богата, че чак не е честно“-думи на бивш държавен секретар на САЩ, от недалечното минало. Цитатът стремглаво опровергаван от всите медии, ползващи издръжка на Сорос.

Обратно на книгите. Нацистката поредиця се допълва от биографията на Зеленски, „История на Украйна“ и няколко книги за „хората и троловете“ на „злия“ Путин. Разбира се, пропагандата е допълнена и от „Архипелаг Гулаг“. Солженицин винаги е полезен. На централно място е и последният труд на отявления русофоб Иво Инджев, който разсъждава за русификацията на България след тази „омразна“ Руско-турска война, която изпъдила един такъв човечен партньор. Въпросният, с агентурно досие в ДС, е завършил в Москва, ползвайки всички блага на тогавашната власт като потомък на активни борци против фашизма.

Плашещото в случая обаче е друго. Този литературен опит за реабилитация на нацизма. Едно българско издателство вече обяви, че спира с Достоевски, Толстой и Гогол. Така ще помага на „азовци“. В същото време се бълват всякакви „романтични“ гледни точки за „Проиграните победи“.

Живеем във времена, които много напомнят едни други. Самата денонощна пропаганда е доказателство.


 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I