24smolian.com/Общество

260 бебета проплакаха в смолянската болница от началото на годината, като се отчита лек спад. Интересен факт е, че момчетата сега са повече от момичетата – около 60 на 40 процента.

Медици коментират, че най-вероятно инфлацията е една от причините за по-ниската раждаемост. През миналата 2021 година родените бебета са 368.

И в тенденцията на имената има разлики от предходни периоди. Докато през 2021 г. родителите кръщаваха бебетата си Никола, Александър, Александра, Елена, сега на мода са Божидар, Калоян, Никол, Ния. Младите семейства от региона продължават да залагат и на традиционните български имена – Димитър, Георги, Мария, каза старшата сестра на Неонатологично отделение Цонка Станева. Има и бебета и с уникални имена - Илайда, Имам, както и кръстени на герои от популярните турски сериали, които вървят в момента - Зейнеб.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I