24smolian.com/Коментари/Общество

Японците приземиха бундестима на Световното. Докато вестник „Билд“ призоваваше германският тим да се откаже от турнира и се прибере като бойкот на ФИФА, „самураите“ думнаха 4-кратните световни шампиони. Пък отказът трябвало да бъде заради забраната на централата капитанът на Германия да носи на лентата си надпис „Една любов“. Последното е призив за разбиране на различната сексуалност, един реверанс към ЛГБТ общността. И настръхнали всички медии във федералната република, как така наложили забрана срещу „техните ценности“.

Ами футболът е спорт, не послания от цветовете на дъгата и разни политкоректни неолиберални доктрини.

В същото време България бе осъдена по няколко дела от Европейския съд за правата на човека. Едното касае убийството на 26-годишен поради „хомофобски подбуди“. Съдът посочва, че българската държава трябва да гарантира, че нападения, довели до смърт на жертвата, провокирани от омраза срещу действителната или предполагаема сексуална ориентация, ще се считат за по-тежки.

Значи, убийството на човек с различна ориентация е по-страшно от което и друго убийство? Явното единият е по-човек от останалите.

Другото дело е за персона, по отношение на която не била променена гражданската регистрация във връзка с промяна на пола.

Половете са два. За ЕС може и 332 да са, но фактите са други.

Живеем в странен свят. Сами виждате. В който едни са по-хора, а дори спортът е впрегнат да го прокламира.

И докато ЕС се занимава с подобни из от ауспух извадени ценности, ще го думка всеки, от който и край на света да е. А футболът е най-малкото.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I