24smolian.com/Общество

Община Смолян организира поредната акция срещу недобросъвестни собственици на излезли от употреба моторни превозни средства паркирани или изоставени на терени, общинска собственост . Това са улични платна, тротоарни площи, открити обществени паркинги, зелени площи и др. Беше съставена Комисия за установяване на излезли от употреба превозни средства, а при акцията бяха поставени 42 предписания за преместване на излезли от употреба автомобили. Срокът на предписанието за преместване е 3 месеца и започва да тече от деня, следващ посочената на стикера дата на поставяне.

За периода януари-октомври комисията е поставила 108 предписания за преместване.

54 превозни средства са преместени доброволно, 4 принудително, за 41 срокът не е изтекъл.

През месец ноември предстои принудително преместване на 9 излезли от употреба коли, на които е изтекъл тримесечния срок на предписанието. Тази дейност ще бъде извършена от фирмата, с която общината има сключен договор за дейностите по принудително преместване, съхранение и последващо разкомплектоване. На собствениците, неспазили законосъобразния срок на предписанията, ще се налагат санкции в размер от 300 до 1000 лв. за физически лица.

Община Смолян ще продължи дейностите по премахване на изоставени автомобили, които се разполагат по улични платна, зелени площи, заемат паркоместа и влошават естетическия и екологичен вид на града като цяло.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I