24smolian.com/Политика

Избори не трябва да се провеждат през януари или февруари 2023 г., а по-скоро през март. Затова, ако се стигне до третия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство, Радев да го връчи след Нова година.

Това бе новината след консултациите на държавния глава с "Демократична България".

"Следя със загриженост това, което се случва в българския парламент и ми се струва, че не това очакват българските граждани. Това, което чакаме всички - консолидация за намиране на успешна формула за съставяне на управление за решаване на важните проблеми, отива в друга посока. В посока на нарастване на конфронтацията, на противопоставяне, на чертане на нови разделителни линии", подчерта Румен Радев,

Президентът отбеляза, че няма малки и големи партии, защото отговорността за съставяне на работещо правителство е обща. Той даде заявка, че ще проведе процедурата докрай и ще даде достатъчно време на партиите, докато не изчерпят всички възможни варианти в търсене на консенсус за сформиране на правителство.

Досега държавният глава проведе консултации ГЕРБ-СДС, „Продължаваме Промяната“, ДПС, "Възраждане" и "БСП за България".

Все повече политици смятат, че следващите парламентарни избори ще се проведат на 12 или 19 март 2023 година.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I