Назначени са експертизи за 17-те кила марихуана

24smolian.com/Общество

Няма привлечен нито един обвиняем по случая с наркоплантацията край Осиково. Назначени са експертизи, чиито заключения се очакват, съобщиха за „Родопи voice“ от Окръжната прокуратура в Смолян.

Двамата мъже, на 55 и 46 години, които бяха задържани за 24 часа при акцията на полицията, са без наложена мярка за неотклонение. Все още не са събрани доказателства за участието на третото лице, което бе обявено за издирване.

Припомняме, че на 27 октомври полицаи разбиха най-голямата наркоплантация за марихуана, намирана досега в област Смолян.

На площ от един декар, на много труднодостъпно място над девинското село Осиково, разследващите откриха цяла фабрика за производство на дрога. На мястото са били засети и отглеждани растенията. При огледа са иззети 17 кг. и 600 гр. суха тревна маса марихуана и 143 броя канабисови растения.

Канабисът бил торен, поливан, сушен и дробен, а продуктът бил с много добро качество.

Както вече писахме, 340 000 лева е можела да достигне печалбата на дребно, ако канабисът от плантацията над Осиково бе стигнал до улицата.

20 лева струва грам марихуана, а количествата иззети от наркостопанството са над 17 килограма.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I