Нико Ников/24rodopi.com/Мнения/Политика

Тази сутрин по една от телевизиите един, който е парашутист и в политиката, и в кандидатските листи, един, който не носи и 100 гласа за партията, която го храни и му гарантира блага, казал една голяма глупост. Наглост. Една лъжа.

Направил най-ментараджийския прочит на резултатите от парламентарните избори.

Колкото и пасивни да бяха българите на 2 октомври, те поискали правителство на ГЕРБ, „Продължаване промяната“, ДПС и „Демократична България“. Това обяснява парашутиста и развива колко голям евроатлантик е и как като него са още 172-ма.

Изброените четири формации имат общо 65% вот на доверие от общо 39% от имащите право на глас, отишли до урните. Сметнете колко прави. Резултат сходен до формулировката „Жалък“.

*

Правителство на ГЕРБ, ПП, ДПС и ДБ! Това е най-неверният прочит на изборните резултатите.

Твърде малко избиратели упражниха правото си на вот. Твърде много от тях – 87 635,  попълниха квадратчето „Не подкрепям никого“.

Твърде много граждани на България бойкотираха изборите за 48-мо Народно събрание, след като видяха кандидатските листи и особено парашутистите и тези, които са на избираеми места.

Посланието на българите на 2 октомври е: Искаме нови избори с нови лица!

След 33 години „свободен свят, цивилизационен избор“ и прочие лозунги, народът е отвратен. Защото розовият свят е в тотален конфликт с реалността. Резултатите са видими във всяка една сфера. Просто няма такива. Екран и действителност. Говорещи глави и мрачни хоризонти. Два свята. И народът, който периодично е бичуван с „прост, неграмотен, няма право на мнение“, знае кой е излишният. Едва ли има друга държава с население толкова търпеливо, което допуска такъв камшик върху гърба си. Първият сигнал обаче е отказът от гласуване. Той не се прозира поради недалновидността на случайниците в политиката. Вторият ще е болезнен. Когато т.нар. елит се самозабрави и се сметне за интелигенция. Отгледана от колонизатори и по същество враг на самия народ (по Джавахарвал Неру). Бездната между шепата самопровъзгласил се елит и народът става все по-дълбока. И някой ще потъне в нея. Третият закон на Нютон. Едва ли елитарните го знаят.

*

Между другото, ако този с ментараджийството не бъде включен в листа, със сигурност партията ще увеличи изборния си резултат.

На снимката: Ние, депутатите, сме здраво стъпили на земята! Фото: pixabay.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I