Когато си в сезона на пороите, тъпо е да си подаряваш керемидите, колкото и стари да са те


24rodopi.com/Коментари/Общество

България ще помогне на Зеленски, с което може. С това, което има за война. Тоест с нищо.

Случилото се в парламента – 176 депутати гласуваха „За“ предоставяне на оръжейна помощ на Украйна.

Не са важни депутатските напъни, те са нещо като комсомолско крачене пред трибуна с големци по време на манифестация. Лидерът казва на парламентарния водач, той надолу по веригата… Технологията на властта. А откъде е сръчкан първият, догадките отдавна не са забулени в мистерия.

„Трудно бихме предоставили тежко въоръжение, искано от Украйна, поради простата причина, че ние ще загубим конкретни способности, които няма да може да бъдат толкова бързо възстановени. Да не забравяме, че България е гранична страна с конфликта и в един момент може да се окажем в доста трудна ситуация. Ще препоръчам да бъде дадена такава военна помощ на Украйна, че да не бъдат редуцирани способностите на Българската армия“, заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов.

За даване на системи за противовъздушна охрана, министърът коментира пред журналисти: „Нееднократно съм повтарял, че тежко въоръжение, каквото са комплексите С-300, С-125 и останалите наши зенитно-ракетни комплекси, както и самолети СУ-25 и МиГ-29, няма как да бъдат дадени в този момент. За да бъдат дадени, трябва преди това да дойдат заместващи платформи. Ние имаме излишна техника, която е обявена за продан", каза Стоянов и даде пример с вертолет Ми-24, като уточни обаче, че такъв не е бил поискан от украинската страна.

Когато бившият премиер Кирил Петков се върна от Киев, след среща с украинския президент, обяви куп неща, които би трябвало да трогнат Брюксел и Вашингтон. Уви, нищо не се случи. Не станахме ремонтната база на изведени от строя украински танкове.

И докато ще правим списък с хазирваните оръжия, депутатите се готвят да гласуват нов милиард за още американски самолети. Не че предишните пристигнаха. Не че и вече са изработени. Не че и още заводите за тази цел са готови…

След влизането на България в НАТО, страната трябваше да редуцира армията си. Да нарязва ракети, като СС-23. Две от тях май отидоха при янките, смутолеви навремето президентът Първанов. Годишната ни вноска за участие в Алианса е един милиард. Сметнете годините и калкулирайте многото нули. В замяна получихме чужди бази в страната, рехави отбранителни способности, никакво въоръжение. Замислете се, ако тези пари бяха отишли за модернизация и обучение на армията?!

България губи. И въпреки загубите е готова да дава. За да се харесат едни хора на едни други хора на едно място.

В същото време нямаме хеликоптери ни за Спешна помощ, ни да гасят пожари. И виждате какво се получава. Дошлият на помощ при пожара на границата боен МИ-17 зарежда вода от един гьол. Защото, когато алармираха жителите за състоянието на язовир „Мъглене“, отново нямаше пари. Един проблем води до друг, нерешаването им до трети и така до пълен срив…

Ще даваме и ще харчим пари за нещо несъществуващо. Свободен полет към дъното.

Когато си в сезона на пороите, тъпо е да си даваш керемидите, колкото и стари да са те.

P.S. За седем месеца САЩ са пратили военна помощ на Украйна в размер на 65 милиарда долара. С какво помогна това?!

Снимка: pixabay

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I