Инцидент заради дупка на пътя

24smolian.com/Общество

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще трябва да плати 1 245 лева заради спукана гума на лек автомобил.

Това реши съдът в Смолян, след като застрахователна компания заведе дело срещу АПИ.

Инцидентът станал на републиканския път между Пампорово и Смолян. Водач на автомобил преминал през необозначена дупка в пътното платно, вследствие на което предната му гума се спукала. Шофьорът имал сключена застраховка „Каско“ с компания, която трябвало да изплати разноските по ремонта. Смяната на гумата в сервиз струвала 536,81 лева с ДДС. Сумата била покрита по силата на договора, а след това застрахователното дружество потърси обезщетение от собственика на пътя.

Освен, че Агенцията трябва да плати ремонта, АПИ ще трябва да покрие и 700 лева разноски по делото.

Така цената на „дупката“ стана 1245 лева.



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I