24smolian.com/Общество

Над 100 са делата само в Родопите срещу МВР, отнасящи се до нощния труд на полицаите.

Това съобщи за 24smolian Михаил Узунов от синдикалното сдружение „Защита“.

Болшинството от тях са спечелени в съдилищата. Те са заведени от униформени от „Гранична полиция“, „Национална полиция“ и Пожарната за полагащите им се средства за нощен труд, осигуряване на храна и тонизиращи напитки. Претендираните искове на служителите са между 510 и 2500-3000 лева за дежурствата в период от 3 години назад.

„Вече има заведено и спечелено дело в столицата заради превишаване правата на министъра на вътрешните работи. Националното законодателство е над наредба, издадена още от времето когато министър бе Цветан Цветанов. Служителите печелят делата за години назад заради нощния труд. Понеже няма промяна, в момента отново се водят дела за изплащане на дължимото според Кодекса на труда“, посочи още бившият полицай и синдикалист Михаил Узунов. По думите му, подобни казуси в съдебните зали са хиляди в страната. Това още повече утежнява бюджета на вътрешното ведомство, което след загуба на делата трябва да изплаща освен дължимите лихви, но и съдебните разноски.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I