Схемата използвана от десетки

24smolian.com/Общество

И жени са вадили шофьорски книжки без да минат очен преглед. Схемата с фалшиви Удостоверения за здравословно състояние става все по-обхватна, действала е от години.

Дама се озова в съда в Смолян заради подаване на неистински официален документ. Той бил издаден на нейно име от лекар в региона, а с подпис и печат било удостоверено, че жената е минала очен преглед. Тези реквизити по документа обаче не били на съотвентия медик. Фалшивото удостоверение било представено за издаване на шофьорска книжка през 2017 година.

Жената бе глобена с 1000 лева, като отговорност за самото съставяне на документа-менте не й бе потърсена.

Подобни случаи в региона вече са десетки.

Както вече писахме, опасни водачи вадят медицински удостоверения за здравословно състояние за шофьорски книжки без да са отишли на преглед. В голяма част от случаите се касае за очна диагностика при специалист, а необходимият документ е фалшифициран.

„Познавам човека, който вади медицински свидетелства без да се занимаваш да ходиш в болницата по кабинети. Ще те оправи“. Това чул от свой познат поредният водач, който влезе в съда преди време при опит да си поднови свидетелството за правоуправление. Именно последният го свързал с човека, който преди работел в болница в Родопите, разкри пред магистрати обвиняемият. Той трябвало да си попълни данните, а „оправачът“ драснал подпис на лекар от региона, чукнал и печат, който съхранявал в дома си.

По-късно медицинското удостоверение било представено за заверка от личния лекар, който дори не подозирал за измамата.

Схемата е работила явно от години в Смолянско. Десетки са делата за представени фалшифицирани медицински за шофьорски книжки. Някои от които именно за очни прегледи. Използват се имената на лекари от региона, а някои от случаите са отпреди пет години, но пълнят архивите на съдилищата в региона едва сега.

Всички дела завършват с освобождаване от наказателна отговорност на тарикатите водачи, които не искат да обикалят лекарски кабинети. Наказанието е глоба в размер на 1000 лева.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I