24smolian.com/Общество

Бившият министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков – Борислав Сандов, е обект на проверка от Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), съобщава „Труд“, позовавайки се на източници от екоминистерството.

В началото на годината от МОСВ са изискани документи, свързани с възложено от Сандов задание за преброяване на птици. От години партията на Сандов – „Зелено движение“, и свитата от неправителствени екоорганизации около нея, калкулират значителни по обем финансови приходи от подобни дейности, контролът върху изпълнението на които на практика е невъзможен.

Антикорупционната комисия проверява Сандов за 1,2 млн. лв., които е трябвало да се платят на Националния природонаучен музей за поредното преброяване на пернати миналото лято. Подозренията са, че парите е трябвало да стигнат до лица, които може да са свързани с бившия екоминистър и съпредседател на партия „Зелено движение“, част от коалиция „Демократична България“.

Роденият в Мадан Сандов е възложил преброяването през май 2022 г., като усвояването на средствата е трябвало да приключи до септември. Това означава, че МОСВ е трябвало да плаща по 250 000-300 000 лв. на месец. Проверката на КПКОНПИ трябва да установи и дали с възложеното от Борислав Сандов задание, не дублира друг, финансиран от държавата проект за броене на диви птици.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I