24smolian.com/Общество

Над 200 подписа събраха живеещите в смолянския квартал Устово“ с искане за ограничаване на скоростта на ул. "Васил Рйдовски".

Пътната артерия е част от републикански път ІІ-86, и е основна връзка със съседните общини Мадан, Рудозем и Златоград, както и с ГКПП Златоград - Термес.

В по-голямата си част улицата представлява прав участък, което е предпоставка водачите на моторни превозни средства често да шофират с несъобразена скорост.

Подписката бе инициирана от адв. Станислав Карагяуров и Инициативния комитет „За Устово“. Тя стартира в началото на декември, като до миналата седмица бяха събрани 210 подписа. Писмото с настояването на жителите на квартала вече е изпратено до кмета на Смолян, областния управител, ОД МВР - Смолян, АПИ и ОПУ - Смолян. Живеещите в квартала настояват да бъдат поставени изкуствени неравности-надигнати пешеходни пътеки по цялата дължина на трасето, които да ограничат скоростта на движение.

"На улицата са ставали десетки катастрофи с материални щети и пострадали пешеходци. През 2019 година 15-годишно момче бе ударено на пешеходната пътека до военния блок, вследствие на което получи тежка черепно-мозъчна травма", обясни адв. Карагяуров.

Жителите на Устово са убедени, че по този начин ще се осигури безопасността на всички участници в движението. Те се надяват да бъдат взети бързи и адекватни мерки.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I