24smolian.com/Общество

314 са монтираните отоплителни уреди на пелети от месец ноември миналата година до 11 януари т.г. в Смолян. От 9 януари пък започна и монтирането на климатици. Дейностите са по проект  „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Смолян“.

Към 30 декември м.г. подадените заявления за подмяна на отоплителните уреди са 3149,  от които одобрените са 2500, съобщи ръководителят на проекта инж.Хамди Моллов.

200 домакинства са поискали да преминат от уреди на пелети към климатици. Този процес продължава и към момента. Все пак най-много са желаещите да се отопляват с уреди на пелети – 1300, а желаещите с климатици са 918.

Още при сключването на договора с изпълнителя се предоставя списъка с одобрените кандидати. След това фирмата изпълнител прави график за монтирането на уредите. Както е известно, Общината изготви индикативен график с класиране на кандидатите по точки, които са групирани в четири групи. Първа група са заявленията, получили над 50 точки; втора група са заявленията, получили между 40-50 точки; трета група са заявленията, получили между 30-40 точки и четвърта група са заявленията с под 30 точки, уточни инж.Моллов.

По този критерий се извършва и монтажа на уредите.

Важно е да се знае, че подалите заявления да преминат от уреди на пелети към климатици или обратно минават по-назад в планирания списък с монтажа от фирмата изпълнител.

Всички уреди ще бъдат монтирани до края на месец ноември т.г., когато се очаква и да приключи проектът. 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I