24smolian.com/Коментари/Общество

Хърватите приеха еврото и… пропищяха още в първите дни на годината. Удари ги пряко по джоба, а правителството по спешност започва да обсъжда мерки „черни списъци и замразяване на цените на широк спектър от продукти“.

Гледайте към западната част на полуострова и мислете за нас точно след една година. Сега из телевизиите ще се наредят всички видове експерти, някои от които и хабер си нямат, да ни обясняват как това в България няма да се случи. Само че родният задник знае и 2, и 200. И нищо помежду тях не го е пропуснало. Но експертизата из студиата е по списък и ще се кара наред.

Как беше в други държави?

Франция приема еврото през 2002 година при фиксиран курс от 6,5 франка за едно евро. Не след дълго това, което в магазините струва 6,5 франка, сменя табелката си на 6,5 евро.

Гърция. Курс от 350 драхми за едно евро. Цената на едно кафе в заведение-50 драхми. В еврозоната то става за денонощие 1 евро или 350 драхми…

В Шенгенското пространство не ни искат, но за Еврозоната обятията са отворени. Защо?

Премахването на националната валута означава тотално залепяне за ЕС. Чакат ни още много дългове, каквито има всяка една от държавите-членки. И доживот длъжници.

Апропо, има едни милиарди в резерв, които гарантират лева до този момент. Падне ли валутният борд, те ще бъдат докопани. От кого не е чак толкова трудна задача за разгадаване.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I