24smolian.com/Коментари/Общество/Политика

Мирко мразеше политиката. Но от край време бе решил да се навърта край нея. Бе чел като дете разни книжки, но най в главата му остана „Бай Ганьо прави избори“. Много му хареса, че направо си се превърна в негова житейска философия. Виждаше себе си като събирателен образ на Гочоолу и Дочоолу.

Поради тази причина премина през де що имаше партии. Ту с едните, ту с другите, ту с третите. Само да се зададе нещо на хоризонта, от което келепир можеше да падне.

В родното му село започнаха да му викат Политиката, ама това не го засегна много, много.

Той депутат не щеше да става, в листи да влиза. Мъдростта му опираше в това да се отърка около силните, да го забележат, пък после все някой пост щеше да падне.

Държавна работа! Малка заплата, ама началническа. Пък тогава да го съзрат съселяните кой е и какъв е!

В последно време дори му стана лесно. Тя, политиката, все във фейсбук се разиграваше. И той за едните лайкове се бореше. Само местният пръв партиец да го забележи. Сън не го хващаше дорде лайк не получи. Имаше си дежурни лафчета, които стреляше под всичко, което можеше да уязви неговият нов партиен началник. И като видеше, че и той реагирал, шляпваше доволно жената по задника като се промушваше под юргана до нея. Дори на сън се усмихваше. Постчето бе все по-близо и по-близо. На само няколко лайка разстояние.

Пък ако нещо не стане, ей я де другата партия, дето ще дойде.

Тъй си живееше Мирко Политиката и кеф му беше.

„Работете за лайкове бе, будали, за лайкове работете!“, си мислеше наум родопският хитрец като следеше кой какво и как в социалните мрежи.

С Мирковци пълно из нашенско…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I