24smolian.com/Общество

Кмeтът на Смолян Николай Мелемов проведе среща с посланика на Сърбия  – Негово превъзходителство доц. д-р Желко Йович.

Това е първата официална визита на дипломата в Смолян и е по негова инициатива.

Беше обсъдено сътрудничеството между двете страни в областите на културата, образованието и туризма, както и възможността Община Смолян да се побратими със сходна по мащаб и икономически показатели община в Сърбия.

Негово Превъзходителство сподели впечатленията си, че е очарован от Смолян и хората са много любезни. Основната му мисия е да помага на обикновения човек и хората да останат и да живеят в по-малките градове, за да не обезлюдяват. Той посочи, че сръбски туристи от години посещават Пампорово, за да карат ски и са много доволни.

Тази среща на посланик Йович е първа в Смолян и ще бъде една добра възможност за установяване на контакти. Следващите ни срещи ще са вече с практическа насоченост, посочи кметът Мелемов.

Можем да развиваме проекти, свързани с културата, туризма, младежките дейности и да осъществяваме друг вид полезни сътрудничества, каза още на срещата кметът.

Освен Албума на община Смолян и други рекламни материали, Мелемов подари на посланика Смилянски фасул, като му каза, че този сорт е запазена марка и е с невероятни вкусови качества. Обясни му още, че ежегодно се провежда Празник на Смилянския фасул в най-многолюдното село в общината - Смилян.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I