24smolian.com/Общество

Плановете за развитието на Пампорово не залагат в посока на тотална масовост, тъй като регионът разполага с около 8-9 хиляди хотелски легла. Искаме след 5-6 г.  Пампорово да бъде бутиков, луксозен и скъп курорт.

Това обяви изпълнителният директор на дружеството, стопанисващо пистите, Мариан Беляков, като думите му ски услугата не бива да бъде разглеждана като нещо евтино.

Бъдещата визия бе обрисувана от него пред представители на асоциацията на турските туристически оператори TÜRSAB, които посетиха Пампорово.

Турският пазар е приблизително на 5-6-о място, но  туристите от югоизточната съседка биха били много повече, ако не се изискват визи или се облекчи визовият режим, смята Беляков.

През последните 10 г. в Пампорово бяха инвестирани изключително големи средства в подобрение на ски зоната, легловата база и цялостната инфраструктура, подчерта директорът на „Пампорово" АД. Той представи като  част от предстоящите инвестиции планираната подмяна на лифта от „Малина" до вр. Снежанка. Лифтът, към който водят ключови за ски зоната писти, ще бъде заменен с нов 6-седалков с възможно най-модерна технология. Дружеството работи и по нов проект за използване на минерална вода от находище, намиращо се на 15 км.

Турските туроператори бяха запознати и с възможностите, които предлага Пампорово като летни програми.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I