24smolian.com/Общество

„Не може да спи и постоянно чува кучешки лай, беше в шок. След посещение при психиатъра й бяха изписани лекарства. След приемане им, постепенно нещата се поуспокоиха, но тя все още изпитва ужас, когато види улично куче.

Разказ в съда от роднина на жена, нападната и нахапана от улични кучета в Златоград. Потърпевшата заведе дело с иск за обезщетение срещу Общината, представлявана от кмета Мирослав Янчев.

Инцидентът станал през април м.г. Жената се прибирала към дома си в родопския град. Буквално пред вратата бива връхлетяна от бездомни песове. Ухапана е по бедрото, връхната й дреха е била разкъсана от животните. Наблизо е бил мъж, който разхождал своя домашен любимец. Той се намесил и изгонил кучетата.

Жената потърсила лекарска помощ, извадила си и медицинско. Посетила и психолог.

„Когато реши да излиза навън, винаги се уговаря предварително със съседка, която да я придружава, да не е сама, и си носи една пръчка, с която да се предпазва“, обрисуваха в съда стреса роднини на жената, която месеци по-късно поиска обезщетение.

Предстои съдът в Златоград да се произнесе относно размера му.

Проблемът с уличните кучета в Златоград е от години. Десетки са нападенията над хора, от животните си патят и туристи.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I