24smolian.com/Общество

30 лева за омлет в ресторант в зимните ни курорти. Цени, които шокират, а меракът за ски в разгара на сезона бърка дълбоко в джоба.

„Оплакваме се от цифроманията през лятото по Черноморието, но и зимните ни курорти не отстъпват. Цените са скочи много в сравнение с миналия сезон“, коментира за 24smolian.com турист от Пловдив. 85 лева струва целодневна лифт карта на Пампорово, при 75 лева преди година.

Въпреки това, чуждестранните туристи са далеч по-малко, а отново нашенци „спасяват сезона“.

Цените на екипировките под наем не търпят такива значителни увеличения както при лифт услугите. Туристи споделят, че цената в Пампорово от години варира между 20-25 лв. за еднодневен наем на ски екипировка, включваща ски, щеки и обувки, а в момента цената е 25 лв. за ски оборудване и 35 лв. за сноуборд оборудване на дневна база, пише по темата и "Фокус".

Въпреки повишаването на цените, интересът на малки и големи към зимните спортове не стихва. Макар и с ниски температури тази зима, слънчево и заснежено Пампорово за поредна година привлече хиляди туристи.

„Целта ни е през следващите 5-6 години на превърнем Пампорово в бутиков, луксозен и скъп курорт“, обявиха неотдавна от дружеството, стопанисващо пистите.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I