24smolian.com/Криминале

Лица от Смолянско са свързано със смъртта на 18 мигранти в тайник в камион. Полицейки акции са проведени пред нощта в региона, както и в Софийско и Бургаско, след като 18 мигранти бяха открити задушени в тайник на камион, превозващ дървен материал.

Сред загиналите има дете на около 7 години. Други 34 са пострадали, като 14 от тях са в болници в тежко състояние.

Осем са задържани за трагедия край софийското село Локорско. Двама от тях - в смолянско село. Камионът бил изоставен на полски път.

Мигранти вече са разпознали двама от задържаните, като сред тях е и собственика на камиона, който е от Бургас и вчера е заявил возилото за откраднато.

До момента е изяснено, че мигрантите са навлезли в страната от Турция. Натоварени са в камиона в района на Ямбол. Сигналът за изоставения камион е подаден вчера около 14.15 часа. Данни за пътен инцидент не са установени. Шофьорите са разбрали, че в тайниците има починали хора и са изоставили камиона.

Петимата задържани по случая са криминално проявени. Двама от тях са задържани в Бургас, а други двама в София.

Единият от задържаните е с прякор Делкото. Той е осъждан за каналджийство. Последното му задържане е било през 2017 година. Неговата роля при трагичния инцидент от вчера била свързана с организацията на трафика.

Делкото е женен за афганистанка, чийто брат живее в Истанбул и праща групите мигранти към България.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I