24smolian.com/Криминале/Общество

385 лица са извършили 409 деяния по линия на криминалната престъпност в Смолянско през миналата година.

Това сочи отчетът на Областната дирекция на МВР.

От тях 27,5% са били в нетрезво състояние, 51,4% са осъждани за престъпления, 7,5% са непълнолетни и 6,2% - малолетни.

94,4% от разкритите престъпления са извършени индивидуално, а останалите 5,6% - в съучастие, анализират от дирекцията. Най-много престъпления са извършени от лица във възрастова граница над 40 г. (33,3% от разкритите престъпления). 10,5% от разкритите престъпления са извършени от непълнолетни лица, а 5,1% - от малолетни. 9,5% от престъпленията са извършени от лица след употреба на наркотични вещества.

По линия на икономическата престъпност през 2022 г. са разкрити 97 престъпления, като преобладават документните и престъпленията в горското стопанство.

64 от разкритите криминални престъпления са дело на 24 малолетни и 29 непълнолетни лица. Две от деянията са зателесна повреда, един грабеж, 13 кражби, 3 случая на унищожаване и повреждане на имущество, 5 престъпления с наркотични вещества и 7 посегателства спрямо МПС.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I