24smolian.com/Общество

90.3% от домакинствата в област Смолян имат достъп до интернет в домовете си, като е отбелязан ръст от 14.0 процентни пункта спрямо предходната година.

Това сочи изследване на Националната статистика за региона през м.г.

Средната стойност по този показател за страната е 87.3%. По дял на домакинствата с достъп до интернет областта e на четвърто място след София (столица), Хасково и Бургас.

През 2022 г. 82.3% от лицата в област Смолян на възраст 16 - 74 навършени години се възползват от удобствата на глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. В регулярното използване на интернет е регистриран ръст от 8.3 проценти пункта, а в сравнение с 2013 г. - ръст от 31.9%.

Мъжете в областта изпреварват по активност жените при редовното използване на интернет като относителните им дялове са съответно 85.1 и 79.9%.

Значителни са различията при редовно използващите интернет по образование, като 92.0% от лицата с висше образование, 86.3% от тези със средно образование и 55.1% от лицата с основно или по-ниско образование използват редовно глобалната мрежа.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I