24smolian.com/Общество

5 лева за чай или кафе, шопска салата за 15 лева, супа за 13, основно ястие за 35… Менюто в ресторантите на Пампорово класират курорта в челото по скъпотия.

Ако заведението се намира в близост до ски пистите, то очаквайте цените да са още по-високи, пише trafficnews.bg. Бургерите, който се предлагат до пистите, са на цени от 20-25  лв., същото се отнася и за салатите. Супите са на цена над 15 лева, основните ястия са между около 30 и 40 лв.

В другия известен ски курорт у нас - Банско, цените в ресторантите са по-ниски, коментират туристи, които скоро са отсядали и в двата зимни курорта.

"Храната, която се предлага на Пампорово определено е по-скъпа. Един обяд за двама там ни излезе около 80 лева, а вечерята беше 130 лв. В Банско беше с около 30 лева по-евтино", коментират те.

Както 24smolian.com вече писа, около 100 лева на човек излиза дневната лифт карта и наем на ски оборудване в Пампорово.

С около 20% по-скъпа е нощувката в зимните ни курорти тази година. 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I