24smolian.com/Общество

Бягството се е превърнало в национален спорт. Както и отмъкването на разни неща. Да си съшит в гоблена на далаверата. Това е мъдрост, която има чудни проявления. От мургавия несретник, изправен пред Темида заради чифт маратонки, до напудрения млад меринджей, засукал партийно мляко преди още да се нарадва на китапа от университета. Всеки иска да вкуси от гурме менюто на лесното с по възможност най-малко труд и упоритост.

Партиите се превърнаха в трудови борси за всякаква паплач, а лелеяният запад за утеха на джобните тегоби на този, който бе лишен от помилването по главицата от партийните корпорации.

Една такава ненормална обстановка. Шантава, обесена надолу с главата. Обърната с хастара навън. Прелюбодеяние на идеали с действителност, мрачни кътчета от душата. Запалени свещи из тях, поставени върху скрин с мухлясалите мечти. Около него оклюмали глави, празни мисли на празни хора, продажби на плът и души. Сделки с дявола на суетата, на парите, на красивото бъдеще, огледано изкривено в лъскавата ламарина на автомобила модел „на село ще завидят“.

В тази килия на съвремието се раждат утайките на битието…

Целия текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Инвестициите на нашенци:

10 години гурбет – нова къща на село

-Не за бягане, за сопи е време, защото…

Който не краде, майка му да…

-Родни меринджеи и пияният британец - владетел на света

-Фейсбук не решава проблеми, просто сеир в кокошарника

-Близо 11 000 чакат „Топъл обяд“

33 497 лева на ден за супа на най-бедните

-Унищожихме стопанствата, избихме животните, а сега…

Свири, свири, щурче, че Европа ще те изяде!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I