24smolian.com/Общество

Втора порция „Магнитски“ за… предизборна консумация. Нови лица станаха мишена на САЩ, които като партньор, неведнъж са обещавали подкрепа в борбата с корупцията. Такава битка нито видяхме, нито вероятно и ще видим.

Ако питате една пенсионерка в село Х кои са най-корумпираните люде в държавата, такъв списък ще ви извади, че „Магнитски“ ще се стори като отбелязване на бойскаутите за поредния лагер в Йелоустоун. Същото се отнася за всеки средностатистически данъкоплатец в страната. Но подобна статистика не се прави. Не е политкоректна нещо.

От първата порция на т.нар. „глобален закон“, който обаче не може да действа на територията на ЕС, видяхте калибъра на фишека. Пук и толкоз. С втората вълна „наказани“ ще е същата работа. А и лицата в тях не будят никакъв интерес, като изключим доскорошния ковчежник на държавата. Останалите погнати по „руска линия“.

Като Николай Малинов, чийто огромен грях бе, че е създал Движение „Русофили“, което пък прави събор край язовир „Копринка“ над Казанлък. И понеже идат избори-първо парламентарни, а след това местни, „Магнитски“ ще има да се предава от уста на уста от всичко, запътило се към държавна софра. В което няма нищо необичайно. Партията рече, всите от комсомола в долните редици изпълняват.

Та по партийна линия, „пришили“ и кмета на Смолян Николай Мелемов като подлежащ на санкции. Защото бил в управителния съвет на „Русофили“. През годините  съдействал за организиране на Фестивал на руската поезия, песен и танц в Смолян. Побратимил и Общината с руски град. Леле! Непростим грях! Добре, че родните „магнитчета“ не са се добрали и до свръхсекретната информация, че и съпругата му е рускиня, че тогаз…

Най-големият грях пред господарите в момента е да си русофил. А най-тежкото, присъдите да се издават от прислугата на същите тези господари.

Но светът се променя. Рано или късно „Пусть всегда будет солнце“, както пеят в Смолян по време на този така греховен фестивал.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I